Pastor Thomas Schoolfonds

De website van het Pastor Thomas SchoolfondsWelkom op Pastorthomas.nl

Agenda

8 November  2017.

Vooraankondiging Pastor Thomas Fonds.

Evenals voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer een verkoop zijn van Erwtensoep & Worsten  en natuurlijk de Kerstbomen.

 Een opgave formulier voor de Erwtensoep en worsten kind u vinden in het komende Dorpsblad maar natuurlijk kunt u ook alvast bestellen op het e-mail adres;  herman@hermanvandervegt.nl

Porties Erwtensoep  € 5,95 per liter  Rookworsten  3 stuks € 7,50  De erwtensoep wordt gemaakt door Rikus van der Vegt en is ingevroren te bestellen .   Met de opbrengt van deze actie hoopt Pastor Thomas weer een aantal kinderen in India naar school te kunnen laten gaan.

Kerstbomen  verkoop start op donderdag 7 december t/m zondag 17 december . Verkoop dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur  aan de Koelmansstraat 1a te Hoonhorst !!!!! Wij staan natuurlijk ook op de Kerstmarkt met Kerstbomen, rookworsten en ingevroren erwtensoep maar ook met warme erwtensoep , balkenbrij en bloedworst om heerlijk van te smullen.

Sproeifeest Hoonhorst 23-24-25 en 26 juni 2016 .

Zaterdag 25 juni zijn wij weer aanwezig op de jaarmarkt waar we net als andere jaren weer kruudmoes, broodjes hamburger, broodjes beenham en natuurlijk weer de verloting van een schilderij die door onze kunstschilderes beschikbaar wordt gesteld , die tevens op de markt ook aanwezig is en loten zal helpen verkopen.                                                                                                                                                                                         Voor het eerst dit jaar zal er door het Thomas Fonds  koffie met cake en /of krentenbrood  voor het goede doel worden verkocht. De dames van Zij-actief vonden het tijd worden om andere activiteiten te ondernemen en vroegen  ons om het koffieschenken van hen over te nemen. Wij willen dat graag doen, hartelijk dank Zijactief.                                                                                                                                                                     Wij hopen weer op een goede opkomst met mooi weer en met uw medewerking (aankopen) hopen wij weer een aantal kinderen in India naar school te laten gaan.

 Het shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren  zal aanwezig zijn van 10.00 tot 12.00 uur   en zullen weer een prachtig stuk muziek ten gehore brengen.  Komt allen !!! Het Shantykoor “De Stuwzangers “uit Vilsteren werd opgericht op 1 september 2001. De naam Stuwzangers is afgeleid van de Vilsterse stuw  gelegen in de mooie Sallandse rivier de Vecht.  Het koor met een enthousiaste bezetting van 55 personen met dirigent en 5 muzikanten, zingt een gevarieerd repertoire van Nederlandstalige Zeemans liederen  en andere gezellige liedjes. Ook in het Duits en Engels wordt er gezongen .

April 2016,   Pastor Thomas op bezoek in Nederland.

Op 8 april t/m 25 april  komt Pastor Thomas op vakantie naar Nederland en hoopt in die tijd heel veel parochianen, kennissen te ontmoeten.. Hij zal bij ons  verblijven,  Koelmansstraat 1a 7722 L.V. Hoonhorst.                                              Pastor Thomas  zal in overleg met de Pastores in onze parochie  mee voor gaan in diverse  vieringen                                 De eerste viering  waar Pastor Thomas mee voor zal gaan is op zaterdag 9 april  te Heino. Op zondag 10 april zal Pastor Thomas voorgaan in Dedemsvaart   en op  17 april  mee voorgaan in Dalfsen waarbij  Hulpbisschop H. Woorts als hoofdcelebrant  zal voorgaan.  Zo hoopt hij ook voor /na de vieringen velen van u te ontmoeten.   Donderdag  14 april brengt Pastor Thomas een bezoek aan de eerste communicantjes van de R.K  basis school  De Polhaar in Dalfsen. Deze kinderen gaan proberen iets voor het goede doel  te doen  waarvoor ze een project van het Pastor Thomas Fonds voor hebben uitgekozen.    Pastor Thomas gaat de kinderen het nodige vertellen van; hoe de kinderen in India naar school gaan en dat er heel veel kinderen doordat hun ouders het niet kunnen betalen helemaal niet naar school kunnen gaan.  De kinderen gaan Pastor Thomas helpen met  hun actie meer kinderen naar school te laten gaan.   Komen er meer activiteiten  dan zullen wij dit hier vermelden.

Namens Pastor Thomas, Herman van der Vegt

 

Communicantjes van R.K. School De Polhaar  gaan voor het goede doel van het Pastor Thomas Fonds  vogeltjes verkopen om met de opbrengt meer kinderen in India naar school te laten gaan.  Een geweldig idee , heel veel succes gewenst.  bijgaande een foto van de vogeltjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda 2015 .

7 December

Verkoop Kerstbomen en meer, in Hoonhorst


Laatste update:

HOONHORST – Maandag 7 december start de verkoop van Kerstbomen aan de Koelmansstraat 1a te Hoonhorst. Aan de opbrengst is natuurlijk weer voor  het Pastor Thomas Fonds. Pastor Thomas is een oud pastor van Dalfsen en Hoonhorst.  Na zijn vertrek een aantal jaren geleden heeft hij zijn werk voortgezet in India. Het doel van het Pastor Thomas Fonds is door middel van acties zoals deze, zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen en met dat geld, kansarme kinderen in India de mogelijkheid te geven naar school te gaan. En om deze kans extra te vergroten, verkopen ze ook worsten en erwtensoep.

Ieder kind in de wereld heeft toch recht op onderwijs !!!!

Bestellingen van Erwtensoep en rookworsten kan via e-mail  herman@hermanvandervegt.nl

De kosten zijn;

Porties erwtensoep A 1 Liter    €  6,00        Set  a 3 stuks Rookworsten  €  7,50

Tijdens de kerstbomen verkoop tevens de Erwtensoep en rookworsten  te koop.

Heeft u geen kerstboom,rookworsten of erwtensoep nodig maar wilt u wel een gift geven voor de kinderen kan dat natuurlijk op het aangepaste

  Iban bankrekening nummer    NL 13 RABO 0138 6412 42  . Hartelijk dank namens de Kinderen !!

 

 

 

Vredesdienst in de openlucht 20 September 10.30 uur.

Lemele – De Raad van Kerken  Lemele/Lemelerveld presenteert op zondag 20 september a.s. een Vredesdienst. Nu eens niet in een kerkgebouw maar  in de openlucht op de camping De Olde Lucashoeve in Lemele. Het thema is ; Vrede Verbindt. De bezoekers dienen zelf een stoel mee te nemen. Voor de oudere mensen is er een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Voorgangers zijn  Ds Kees Benard, Ds Ger Zijl en de voorbereidingsgroep. De opbrengt van de collecte is voor het Pastor Thomas Schoolfonds India die het mogelijk maakt om kansarme kinderen naar school te laten gaan. Na afloop van de viering is er koffie/thee en voor de kinderen ranja. Aanvang van de viering om 10.30 uur. Camping de Olde Lucashoeve is te vinden aan de Kerkweg 30 in Lemele. Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar de Ichtuskerk in Lemele .

L

Sproeifeest Hoonhorst 25-26-27 en 28 juni .

Zaterdag 27 juni zijn wij weer aanwezig op de jaarmarkt waar we net als andere jaren weer kruudmoes, broodjes hamburger, broodjes beenham en

natuurlijk weer de verloting van een schilderij die door onze kunstschilderes beschikbaar wordt gesteld , die tevens op de markt ook aanwezig is en loten zal helpen verkopen.  Tevens is er weer verkoop van 2e hands boeken. Het shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren  zal aanwezig zijn van 10.00 tot 12.00 uur   en zullen weer een prachtig stuk muziek ten gehore brengen.  Komt allen !!! Het Shantykoor “De Stuwzangers “uit Vilsteren werd opgericht op 1 september 2001. De naam Stuwzangers is afgeleid van de Vilsterse stuw  gelegen in de mooie Sallandse rivier de Vecht.  Het koor met een enthousiaste bezetting van 55 personen met dirigent en 5 muzikanten, zingt een gevarieerd repertoire van Nederlandstalige zeemans en andere gezellige liedjes. Ook in het Duits en Engels wordt er gezongen.

 

 

 

 

 

 

Mocht u een donatie willen doen ? Dat kan natuurlijk, heel graag zelf !!

Stort dan uw bijdrage  op de rekening van het Thomas Fonds bij de rabobank op nummer  NL13Rabo0138641242

Hartelijk dank hiervoor.

 

 

 

 

 

Agenda 2014.       Zie voor meer informatie ook onze nieuwspagina.

Zie voor verslag van de kerstmarkt onze nieuwspagina !!!!    

Kerstbomen, rookworsten en erwtensoep actie voor het Pastor Thomas Fonds.

 

Ook dit jaar is er weer kerstbomen verkoop voor het Pastor Thomas Fonds. 

Kerstbomenverkoop op zaterdagmorgen

6 december  en op zaterdag 13 december van 9.30 uur tot 12.30 uur  bij de kerk !!!

Ook verkoop van kerstbomen tijdens de kerstmarkt op 14 december.

Tevens verkoop van erwtensoep en worst.

De erwtensoep wordt gemaakt door Rikus van der Vegt en is ingevroren te bestellen op de bestellijst die bij het komende dorpsblad is toegevoegd..

Ook staan wij  met rookworsten en  erwtensoep ( in overleg met Fa Kappers) op de op de kerstmarkt op 14 december a.s. !!!

Tevens kan erwtensoep en worsten besteld worden per telf. 06-57998150 of per e-mail

herman@hermanvandervegt.nl

Inlichtingen Herman van der Vegt Koelmansstraat 1a  Hoonhorst

Vrijdag 14 November .  Kerk en Samenleving PKN Kerk Dedemsvaart     Er is een ontmoetingsdag op vrijdag 14 november die gehouden zal worden in de Fontein  te Dedemsvaart. Hierbij worden diverse acties gevoerd t.b.v. het Pastor Thomas Fonds .  Er is o.a. een erwtensoep en worstverkoop,  oliebollen actie en een   Schilderij verloting  De ontmoetingsdag is van 16.00 uur tot 20.30 uur.                                                                                                                                      

Tijdens de ” ontmoet elkaar dag “wordt er een schilderij verloot .

 Deze schilderijen zijn gemaakt door de plaatselijke kunstenares Lidy Pelgröm . De opbrengt is bestemd voor het Pastor Thomas Schoolfonds. Op deze dag worden 4 schilderijen tentoongesteld. Door middel van het kopen van loten à €1,- per stuk of 6 loten à € 5,-  maakt u kans op het  winnen van 1 van de 4 schilderijen. Op het door u gekochte lot(en) geeft u aan welke schilderij u bij voorkeur graag zou winnen, aan het einde van de dag wordt er een winnend lot getrokken . Dan maar hopen dat u de gelukkige bent.