Pastor Thomas Schoolfonds

De website van het Pastor Thomas SchoolfondsWelkom op Pastorthomas.nl

Aanbieden opbrengt Tocht naar Santiago de Compostella

De dames Ann Heerink, Ria Mensink en Lidy Pelgrom  lopen met de  tocht naar Santiago de Compostella  30 mille bij elkaar voor kansarme schoolkinderen in India.

donderdag 19 juni 2014 23:23
Zwolle – Met meer dan 1000 wandelkilometers in de benen heeft Ann Heerink uit Westenholte het voor elkaar. Ze heeft samen met twee vriendinnen 30.000 euro bij elkaar gelopen voor kansarme kinderen in India. Ze zijn zelf naar India afgereisd om het geldbedrag te overhandigen. “Het is fantastisch om te zien hoe blij ze daar mee zijn,” zegt Ann bij terugkomst.img_0202.jpgOm het geld bij elkaar te brengen hebben de drie vriendinnen 2 jaar terug de bekende bedevaartsroute naar Santiago de Compostella gelopen. Ze haalden toen 22 duizend euro op door maar liefst 800km te wandelen. Een jaar later hebben ze nog eens 8000 euro opgehaalddoor de Nijmeegse Vierdaagse uit te lopen. En nu was het dan tijd om het geld zelf naar Kottayam te brengen. Naar de school in het zuiden van India. Met het bedrag kunnen 50 kinderen 10 jaar lang naar school en krijgen ze elke dag een warme maaltijd. Ook wordt er met het geld een schoolgebouw bijgebouwd.img_0175.jpgimg_0148.jpg

Ann Heerink (63): “We hebben er hard voor gewerkt om het geld bijelkaar te brengen, maar we hebben het eigenlijk met zoveel meer mensen gedaan. Overal waar we kwamen was jong en oud bereid om ons te steunen met een donatie. Heel bijzonder.” Dankzij de steun van het Pastor Thomasfonds kunnen kinderen van arme ouders toch naar de basisschool. De kinderen krijgen onder meer een schoolkostuum en een schooltas, schrijfgerei, schriften en tijdens de lunchpauze te eten.

“Pas als je er zelf bent geweest, zie je pas hoe hard het geld daar nodig is,” zegt Ann, die inmiddels terug is. “Ik heb bijna nergens kinderen zo blij gezien. Het is ook echt prachtig als je met behulp van iets simpels als een potlood een rekensom kan oplossen.”

Pastor Thomas kwam in 2001 naar Nederland. Vanuit het Bisdom Utrecht werd hij in het parochieverband N.O. Salland aangesteld als Pastoor van 11 parochies (Emmanuel Parochie), zijn standplaats was Dalfsen.

Pastor Thomas bleef tot juni 2008 in ons land, daarna keerde hij terug naar India. Het idee is toen ontstaan om vanuit Nederland kinderen in India te helpen. Wilt u het fonds steunen? Het rekeningnummer van de Pastor Thomas Stichting: Rabobank Vaart en Vechtstreek nl 13 Rabo 01386.41.242. Het fonds is goedgekeurd als ANBI door de belastingdienst.

Meer informatie op www.pastorthomasfonds.nl